Jdi na obsah Jdi na menu

CO TĚ NEZABIJE, TO TĚ POSÍLÍ

11. 7. 2011

růžový-anděl-a-harfa.gifMoje nejmilejší sluníčka. Opět Vás všechny zdravím a s láskou objímám po návratu z Chorvatska. Dnešní příběh je důkazem, že vesmír naprosto přesně naplánuje setkání s lidmi, které máme v životě potkat, abychom mohli být ještě více užiteční.

S Janičkou jsem se setkala před několika dny v Chorvatsku. Byla sobota a právě přijel autobus s novými klienty, kteří vystoupili z autobusu a zamířili do hotelového areálu. Někteří šli radostně a vítali mne s úsměvem a nadšením, protože jsme se znali z jiných akcí, jiní s námahou nesli svá zavadla, kráčeli pomalu a rozvážně a byla na nich znát značná únava. Všichni měli jeden nepříjemný, společný prožitek – LÉČBU NA ONKOLOGII. Věděla jsem, že práce s lidmi, kteří mají za sebou diagnosu zhoubného nádorového onemocnění, ozařování, chemoterapii a prošli si tak nesmírně těžkým životním obdobím bude jiná. Měla jsem připraveno cvičení a program, tušila jsem, že to bude trochu jiné. Neměla jsem ale ani zdání, jak moc mne toto setkání obohatí. A tak jsem poznala Janičku. Smála se na mě a byla plná energie. Objednala se na masáž a tak hned druhý den po příjezdu jsme spolu seděly a popíjely zdravou kávičku s léčivou houbou reishi. A tak jsem se zatajeným dechem vyslechla příběh, který potvrzoval to, co jsem už několikrát zdůrazňovala na seminářích a mnohokrát vysvětlovala v příbězích popsaných na těchto stránkách.

 NĚKTERÉ UDÁLOSTI V NAŠEM ŽIVOTĚ SE DĚJÍ PROTO, ABYCHOM POSÍLILI NAŠI DUŠI A STALI SE POMOCNÍKY PRO OSTATNÍ LIDIČKY.

Janičce diagnostikovali rakovinu v jejich 26 letech. Následovala operace pro každou ženu těžká a velmi bolestná. Muselo ji být odňato celé ňadro. Následovala léčba ozařováním a vše co patří k léčbě této zhoubné nemoci. Janička všechnu svou sílu soustředila na své uzdravení a tak po nějaké době opět plně fungovala jako matka, manželka a zařadila se opět do běžného života. Krátce po této události přišla ale nová rána – další diagnosa -  její pětileté dcerce zjistili zhoubnou leukémii, které její holčička téměř podlehla. Aby se situace stala ještě komplikovanější, manžel Janičky tuto situaci neustál a od rodiny odešel. Nastal nelítostný boj o život dítěte a zkoušely se nové metody léčby. Výsledek byl velmi nejistý, naděje pouze malinká. Opět téměř v poslední chvíli osud zasáhl a holčička tento těžký boj vyhrála.

Víme, že vše co prožíváme, má svůj význam a také svoji příčinu. A tak díky těmto nesmírně těžkým událostem, se Janička rozhodla založit občanské sdružení, které zajistí potřebnou pomoc  lidem, kteří onemocněli rakovinou. A tak vznikl ARCUS -  Onkologické informační centrum, které funguje už více než 20 let.  Nastaly týdny mravenčí práce a neúnavné, obětavé pomoci. Výsledky jsou skvělé a tak je jistě namístě, že Janička za svou obrovskou lásku, pokoru a obětavost získala cenu Olgy Havlové, další a další různé prestižní ceny a dokonce i mezinárodní ocenění, za svou činnost.

Naše setkání bylo prvním krokem k propojení aktivit mých a aktivit Janičky – Nová pobočka Arcusu v našem Salonu růžová orchidej, bude odrazovým můstkem k nové plodné spolupráci. Zdravotní pojišťovny přestaly hradit celou řadu potřebných věcí a tak lidé s těžkým onkologickým onemocněním jsou doslova odkázáni na pomoc jiných. Lázeňská léčba a následná péče v ozdravných pobytech, působení na psychiku a duši člověka zlomeného těžkou nemocí je záslužná. Prosím vesmír o podporu a požehnání. Pacientů s diagnosou rakoviny totiž den ode dne stále přibývá. Na mých stránkách přibude jedna kolonka -  UŽITEČNÉ INFORMACE PRO ONKOLOGICKÉ PACIENTY.

Děkuji z celého srdce za toto setkání. Je to naprosto úžasné jak přesně dokáže Vesmír spojit duše, které se mají potkat. Já věřím v osudová setkání a slibuji, že budu pomáhat tam, kde je to potřeba.

S láskou Kytička

Komentáře

Přehled komentářů

krásný příběh...

(Pírko, 14. 7. 2011 22:20)

Kytičko, děkuji za napsání tohoto příběhu, paní Jana je silná žena..moc jí přeju jen šťastný život..tady vidíme, že vaše setkání opět nebyla náhoda :-)

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 5
Celkem: 3247284
Měsíc: 17237
Den: 760