Jdi na obsah Jdi na menu

CO KDYŽ SE DÍTĚ BOJÍ DUCHŮ A ODMÍTÁ BÝT SAMO V POKOJI?

19. 11. 2009

ObrazekVčera jsem navštívila  maminku malé 4leté holčičky. Poprosila mně, abych se na holčičku podívala.
Už několik nocí se malá bojí. Má strach, nechce spát v pokojíčku, něco jí děsí.Dříve se nebála a klidně šla do tmy. Není to u ní normální stav. Maminka jí naučila poprosit svého andílka o ochranu, modlí se s ní.
Holčička už odmítá být sama dokonce i v osvětlené koupelně. Poprosila jsem anděly, aby pomohli vnést správný vhled do této situace. Když mi holčička seděla na klíně, zeptala jsem se opatrně, čeho se bojí. Odpověděla napřed, že neví. Zeptala jsem se jasně „ Copak Tě tak vystrašilo?“ Odpověděla mi : „ Duchové“. To byla zvláštní odpověď u tak malého dítěte. Tak malé děti se obvykle bojí strašidla, bubáka, ježibaby, nebo čerta..….
Připadalo mi to divné. Chtěla jsem vědět víc a tak jsme si chviličku povídaly. Holčička mi vyprávěla o filmu, který viděla, když maminka byla v práci, tatínek u televizní obrazovky usnul a ona se na ten film chvilku dívala. Vyprávěla mi o panence, která měla moc zlé oči. To už byla situace, kterou jsem si dokázala představit. Dítě se vzbudí, jde za tatínkem do obývacího pokoje, tatínek spí. Než stačí tatínka probudit, zaujme jí film, který v televizi právě běží. Je v něm panenka, to je dětem hodně blízké, proto se posadí, a nikdo vlastně neví, jak dlouho se na ten horor, který je možná dost tvrdý i pro dospělého člověka dívá. Otce probudí až křik vyděšeného dítěte…
Pohladila jsem jí po vlasech. „Nemusíš se bát, to nebylo v tom filmu doopravdy, byl to jenom trik…jen to tak nafilmovali, aby to vypadalo že je to tak je. Takové panenky neexistují. Holčička se na mně překvapeně podívala. V jejích očích byl vidět smutek a žádná úleva. Očividně nerozuměla a ani rozumět nemohla, tomu, co jsem jí řekla. Je ještě příliš malá, na to, aby to pochopila. Měla jsem jedinou radu :„Než půjdeš spinkat, popros andílka aby Tě chránil.“ Holčička nesouhlasně zakroutila hlavou.“ Andílek je moc malý, nedokáže mně ochránit. Chci tatínka !! Chci aby se mnou spinkal tatínek!! Rozplakala se. Bylo mi to jasné, že se cítí vystrašená a svého tatínka vidí jako autoritu a ochránce.
Co je možné, dělat v takovém případě? Počkat několik dní, jestli holčička zapomene? Neustále prosit anděly o vyléčení jejího strachu.? Pokud noční děsy přetrvávají, pak je nutné odblokování, tohoto zážitku.
Strach je velmi negativní emoce, navíc strachem přitahujeme nižší duchovní bytosti, zákon přitažlivosti zde funguje na 100%. Paměť této holčičky časem zastře tyto negativní vjemy a myšlenky. Přejde nějaký čas a ona zapomene. V jejím podvědomí však už navždy zůstane blok ze strachu a nejistoty. Z tohoto příběhu jasně vyplývá, jak lehce může nevědomky vzniknout psychický blok a problém a jak je sledování nevhodných filmů pro dětí nebezpečné.
Naše podvědomí (tedy ani podvědomí dospělého člověka) neumí pracovat s rozdílem mezi fikcí a realitou. V tom nejlepším případě máme i my dospělí, po sledování takového filmu nepěkné sny. A to je škoda, protože spánek má být posilující a má nás spojovat s anděly.

S láskou  Kytička

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přehled komentářů

Dokončení

(Kytička, 19. 11. 2009 21:18)

Ještě jsem chtěla napsat prosté děkuji.
Za všechno, i za Ty komentáře....
Kytička

Pro Danulku

(Kytička, 19. 11. 2009 21:16)

Danulko, to chce klid, takové komentáře, které píší narušené osobnosti jako je Vladimír /a každý to už ví,/ já s největším klidem smažu. Nedělá mi to sebemenší problém, ale chudák Vladimír, musí pečlivě číst každý článek a vymýšlet komentáře. A ještě si zatěžuje karmu negativní energií. Zase kdyby tu takové věci nepsal, nebyla by legrace. Nicméně, musím to smazat, protože toto jsou seriózní stránky a Vladimír je hodně silně narušená osobnost.S tím nemůžeme nic dělat. Asi se mu hodně nedaří, když tak kolem sebe kope a na všechny plive.Je mi takových lidiček líto, jak si sami ubližují. Mám Tě ráda Danulko, a přeji Ti krásný večer....d

...Vladimire,ty si nedas pokoj..

(Dana, 19. 11. 2009 19:25)

Muzes mi prosim povedet,proc na tyhle stranky chodis? Kdyz jsou tak skodlive,vyhni se jim radeji obloukem a najdi si radsi nejake pro tebe neskodlive.

dobro vítězí

(Martina, 19. 11. 2009 16:15)

Milá Kytičko, je ale také možné mít strach ze strachu. Proto mě uklidňují třeba takové informace, že pozitivní myšlenka je stokrát silnější než myšlenka negativní. Pokud to lze odblokovat, asi by bylo dobré s holčičkou co nejdříve zajít ke kineziologovi. Samozřejmě souhlasím, že je nejlepší, aby takové situace vůbec nevznikaly. Jestli tatínek usíná u hororu, tak je pěkný tvrďák a toho kineziologa bych mu pro jistotu doporučila taky :-). A souhlasím, že je nejlepší doma televizi vůbec nemít.Některé pořady lze sledovat na internetu a člověk si aspoň může vybrat.

strach

(Martinka, 19. 11. 2009 9:17)

Mám kamarádku, která má syna (3roky) dřív ho strašili bubáky a čerty, jednou omylem viděl horor kruh dnes ho strašej Samarou, která vylézá ze studny. Sama mám dva malé syny, kteří ještě neznají strach, nikdy z našich úst nepadlo zavolám na tebe bubáka. Jako malou mě takhle strašili. Teď, když jsem už dospělá a měla bych mít rozum mám strach jak jsem doma sama a je tma. Tento strach se postupně snažím s andílky odbourávat a jde to pomalej, protože je ve mě hluboko uložený. Nestrašte své děti, ani děti ve svém okolí. Zameste k jejim očím přístup nevhodných a nasilnických filmů. I já se kvuli dětem vzdala televize a vůbec nelituji, že mi tady neběží celý den a celou noc.
Mějte se všichni nádherně :-)

Děkuji...

(Anyenne, 19. 11. 2009 8:28)

Kytičko, moc děkuji za tento příběh. Myslím si, že mnoho rodičů a dětiček se v něm najdou. Je škoda že jeden zážitek, který si mi dospělý ani nemusíme uvědomit s sebou nese dítě někdy i celý život...
Opravdu se musíme při řešení dětských strachů zamyslet i nad situacemi které si mnohdy neuvědomíme jako příčiny těchto problémů...
Děkuji

odkaz

(erika, 19. 11. 2009 8:15)

Mila Kyticka.Prosim ta,pozri sa mi na minule zivoty,ci som v niektorom nebola ako reholna sestra a poslanie v tomto zivote.Prezivam totiz dost zvlastne obdobie,o tom by som ti najradsej povedala osobne.Ty ma mozes pochopit.prosim ta ak mozes,odpovedz mi.dakujem.S laskou a uctou.

Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 11
Celkem: 3264700
Měsíc: 15148
Den: 581