Jdi na obsah Jdi na menu

JAK POZNÁTE, ŽE NEJSTE ZCELA NAPOJENI NA SVOU DUŠI část IV

linky.gif

Cítíte se občas bezmocní

Zřejmě každý z vás ve svém životě zažil situaci, kdy se cítil bezmocný. Slovo bezmoc je složeno ze slovního základu MOC a předpona bez mu dodává ten pravý význam tohoto slova, a to je ZTRÁTA JAKÉKOLIV MOŽNOSTI OVLIVNĚNÍ SITUACE. Slovo velmi podobného významu se slovem BEZMOC je slovo BEZNADĚJ. Dalo by se říct, že tento DĚJ už nelze nijak ovlivnit. Děj se právě odehrává, je pro vás bolestný, toužíte jej změnit, ale nemůžete s tím vůbec nic udělat. Jste paralyzovaní pocitem, že nemáte žádnou možnost zvrátit následující události a stojíte mimo hru. Právě jste se stali pouhými pozorovateli situace, kterou nelze ničím zvrátit. Jste jako hráč, hokejista,  který poslední dvě minuty zápasu sedí na trestné lavici a nemůže se zapojit do hry, aby pomohl spoluhráčům. Kostky jsou vrženy, uvědomuje si vaše mysl, a vy jasně cítíte, že nic na tom, co se děje, nemůžete ovlivnit. Vaše oči mají strnulý výraz, srdce sevřel pocit, který je silnější než strach. VY JSTE PRÁVĚ TEĎ STALI OBĚTÍ SVÉ VLASTNÍ BEZMOCI.

 

Tento pocit znají všichni, kdo stáli u postýlky svého umírajícího dítěte, kdy verdikt lékařů byl zcela jasně řečen. NEDÁ SE UŽ VŮBEC NIC DĚLAT.

 

Zažili ho i lidé, kteří ponořeni do své hluboké lásky uslyšeli větu svého protějšku JÁ UŽ TĚ NEMILUJI, NECHCI UŽ S TEBOU BÝT nebo  MILUJI NĚKOHO JINÉHO A JSEM S NÍM ŠTASTNÝ.

 

Může ho zažít i člověk, který udělal chybu, podvedl partnera, omluvil se a chce napravit to, co způsobil a slyší nekompromisní větu NIKDY TI NEODPUSTÍM, NIKDY SE K TOBĚ NEVRÁTÍM

 

Silný pocit bezmoci zažívá dítě, které vidí, že otec odchází s kufrem, maminka dítěte křičí na svého muže plná strachu, žárlivosti a hněvu a všude kolem je jen nenávist a dítě bezmocně přihlíží a hledá sebemenší paprsek lásky, protože právě z tohoto paprsku bylo stvořeno.

 

Silný pocit bezmoci zažívá člověk, který ztrácí víru v Boha a zoufale křičí : BOŽE, JÁ JSEM TI TOLIK VĚŘIL, MODLIL JSEM SE K TOBĚ, A TY JSI NEVYSLYŠEL MÉ PROSBY. UŽ TI NEVĚŘÍM.

 

Určitě velmi silný je pocit bezmoci u matky, která pozoruje své dítě, ponořené do zhoubné síly závislosti a které si nedá říct, jen stále hlouběji podléhá destruktivnímu vlivu drog.

 

Vyhasínající pohled pejska v náruči pána, který ho miloval také může vyvolat pocit bezmoci, stejně jako umírání blízkého člověka.

 

Výše jmenované situace, a je jich samozřejmě víc, patří k životu na Zemi, provází tuto inkarnaci a provází ty nejtěžší zkoušky. Tam kde se ještě funguje na emočním základu, kde jsou nemoci, nenávist a války, tam se zkrátka  prožívá také beznaděj.

 

JAK SE S TÍMITO STAVEM MYSLI VYPOŘÁDAT?

1/UVĚDOMIT SI, ŽE NÁŠ ŽIVOT NENÍ JEN CHAOTICKÉ PROŽÍVÁNÍ NÁHODNÝCH SITUACÍ, ALE,  ŽE JE VEDEN VYŠŠÍM ŘÁDEM,KTERÝ DÁVÁ DO POHYBU UDÁLOSTI, KTERÉ SE DĚJÍ VÝHRADNĚ V NÁŠ PROSPĚCH.

S každou prožitou situací totiž dochází k určitému vyššímu pochopení. A my nemáme žit bezvýhradně šťastně, ale máme nejdříve dojít k určitému pochopení. A některé věci chápeme právě jen přes mysl otevřenou bolestí a smutkem. Naše ego nás pustí jinak přemýšlet právě ve chvíli, kdy nemůžeme udělat vůbec nic a uvědomíme si ty SPRÁVNÉ HODNOTY, O KTERÝCH JSME DŘÍVE NEVĚDĚLI, NEBO JSME O NICH POCHYBOVALI. V té chvíli bezmoci, si uvědomíme hodnotu opravdové lásky. Zřejmě jsme to z nějakého důvodu potřebovali.

 

2/ NELPĚT

Veškerou bolest v životě způsobuje lpění. Snažme si tedy uložit do našeho podvědomí fakt, že nikdo a nic, nám nepatří. Vše je nám na určitou dobu pouze svěřeno do opatrování a prakticky kdykoliv nám to může být zase odebráno. Proto děkujme za každý den, který můžeme prožít s člověkem, kterého milujeme. Važme si toho dne a nepočítejme, kolik dalších dnů by ještě mohlo přijít.

 

3/ KAŽDÁ DUŠE MÁ SVOJÍ OSOBNÍ KARMU A NIC SE NEDĚJE PROTI VŮLI ČLOVĚKA

Respektujme vyšší dohody duší. Vše se přece děje z nějakého důvodu a má svůj skrytý význam. Pokud se všichni usilovně snažili o přežití a přesto přišla smrt, mělo to tak být. Každá duše má svůj čas a ví, kdy má odejít. I kdyby tělu byly pouhé 4 roky. Tyto krátké inkarnace jsou očištěním rodičů od nějakého karmického závazku, někdy těžkou zkušeností aby jejich duše posílily. Duše neprožívá nic proti své vůli, takže pobyt na onkologickém oddělení byl součástí plánu, i když velmi bolestným.

 

4/KAŽDÝ PROŽÍVÁ TO, CO PROŽÍT POTŘEBUJE

Uvědomit si, že každá duše potřebuje jiné prožitky a zkušenosti, aby mohla pochopit to, co dosud nechápala,a aby nedělala další zbytečné chyby a rostla. Není tedy správné litovat trpící a tím posilovat jejich vibraci bolesti. Raději jim posílejme energii v modlitbě a lásku, aby tuto situaci co nejlépe zvládli, vždyť ani my sami si často nedokážeme představit, jak velmi to mají těžké. Prosme bytosti světla, aby je posíly.

 

5/ SPRÁVNÉ AFIRMOVÁNÍ POSILUJE

Vhodné afirmace:

MŮJ ŽIVOT JE PŘESNĚ TAKOVÝ JAKÝ MÁ BÝT /i když prožívám pořádně těžkou chvíli, je to právě to, co nejvíce potřebuji/

 

KAŽDÁ UDÁLOST V MÉM ŽIVOTĚ MÁ SILNĚ POZITIVNÍ VÝZNAM  /s každou prožitou situací se učím a pořád se zdokonaluji./

 

6/ POKUD TĚ NAPADNE OTÁZKA PROČ, ZROVNA JÁ, PROČ ZROVNA ON, NEBO ONA?  Vrať se znovu k bodu 4 - KAŽDÝ PROŽÍVÁ TO, CO PROŽÍT POTŘEBUJE

 

7/  NAUČ SE DĚKOVAT ZA VŠE CO TĚ POTKÁ. NEDÍVEJ SE NA ŽIVOTNÍ UDÁLOSTI JAKO NA PROBLÉMY, NEBO TRESTY  – ZAČNI JE VNÍMAT, JAKO PŘÍLEŽITOSTI / naučit se odpouštět, uzdravovat bolest, lpění, nebo pomáhat druhým lidem/

 

8/ DĚLEJ VĚCI CO NEJLÉPE - 

Pokud máš pocit, že jsi v situaci, kdy jsi cítil bezmoc neudělal vše, co jsi měl, uvědom si, že jsi se snažil udělat vše tak, jak si nejlépe dovedl. Příště už to možná dokážeš lépe vyhodnotit, naplánovat, nebo vyřešit. V této situaci si jednal tak, jak nejlépe jsi uměl.

 

Teď zavři na pár minut oči. Věnuj tyto minuty jen své vlastní duši. Uvědom si, že svými rozhodnutími tvoříš svojí osobnost a ta je tvarovaná událostmi tvého života. Opakuj si:

JSEM, KDO JSEM A TO JE HODNĚ. KAŽDÁ UDÁLOST, KTERÁ SE MI DĚJE, MĚ POSILUJE A VEDE MNE K VYŠŠÍMU POCHOPENÍ. MILUJI TU BYTOST, KTEROU JSEM A DĚKUJI ZA LÁSKYPLNÉ VEDENÍ VYŠŠÍM BYTOSTEM SVĚTLA. S KAŽDÝM NÁDECHEM POSILUJI SVÉ VĚDOMÍ, ŽE JSEM DOSTATEČNĚ SILNÁ/Ý/ NA TO, ABYCH ZVLÁDL/A/ VŠECHNY ASPEKTY POZEMSKÉHO ŽIVOTA. JE PRO MNE ZCELA BEZPEČNÉ BÝT SILNÁ/Ý/.

 

Občas se můžeme dostat do silného pocitu bezmoci, když sledujeme negativní světové události a bojíme se dalšího vývoje, který můžeme sice pozorovat, ale nemáme možnost další, probíhající děj nijak ovlivnit. Věřte,že i v tomto celosvětové měřítku, se děje jen to, co má nějaký hlubší význam a co je důsledkem nějakých předchozích událostí. Vhodná afirmace: V každém okamžiku a na každém místě jsem a já moji blízcí, stále pod vyšší ochrannou Božích andělů.

Pokud vás moji milovaní světelní přátele nečekaně přepadne pocit bezmoci i po přečtení těchto řádků, zcela a na rovinu si přiznejte, že tuto situaci vůbec nezvládáte, zkrátka proto, že je pro vás těžká a poproste:

 

MILOVANÝ STVOŘITELI, MOJI MILUJÍCÍ ANDĚLÉ, CÍTÍM SE ZRANĚNÁ/Ý/ A BEZMOCNÁ/Ý/ V TÉTO SITUACI. PROSÍM POŠLETE MI SVĚTLO, SÍLU A LÁSKU, ABYCH TUTO SITUACI USTÁL/A/ A ZVLÁDL/A/ POKOJNĚ A KLIDNĚ. PROSÍM ABY TATO SILNÁ EMOCE, KTEROU PRÁVĚ TEĎ CÍTÍM,  NEUBLÍŽILA MÉMU TĚLU. VYPROŠUJI SI ODVAHU A SÍLU, KTEROU PRÁVĚ V TUTO CHVÍLI VELMI POTŘEBUJI. DĚKUJI.

 

             S láskou a požehnáním Vaše Jana Kytička - těším se na vás, připojte se na  FB stránce  VE SVĚTLE ANDĚLŮ

                              linka-A.gif

 

               andel161.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je to správne napisané.

(Jozef Kšiňan, 23. 1. 2017 14:17)

Úplne sa stotožňujem s napisaným článkom....

Re: Je to správne napisané.

(marcela, 21. 5. 2017 17:23)

kytičko prosím chtěla bych vědět když po tragické smrti mého milovaného syna se mi čtyři dny po pohřbu objevilo světylko na stěně svitilo asi tak minutu a pak zhaslo kdo by mi mohl dat odpověd co to bylo z celého srdce děkují za odpověd

uvidět světlo na stěně po umrti mého syna co to znamena

(marcela, 21. 5. 2017 17:20)

kytičko prosím chtěla bych vědět když po tragické smrti mého milovaného syna se mi čtyři dny po pohřbu objevilo světylko na stěně svitilo asi tak minutu a pak zhaslo kdo by mi mohl dat odpověd co to bylo z celého srdce děkují za odpověd

Dekuji

(Maria Hofbauer, 12. 3. 2017 10:33)

Draha Kyticko,dekuji za moc krasne napsane radky,moc pravdivy.Casto vspominam na nas seminar v Trencine,bolo to uzasne a dakujem za vse co jsi pro mne udelala.Nikdy na to nezapomenu,doufam,ze se jeste nekdy potkame.Vse nejlepsi v pozehnani Nejvysiho preju Tobe i Tvy rodince.......

Dekuji

(Maria Hofbauer, 12. 3. 2017 10:32)

Draha Kyticko,dekuji za moc krasne napsane radky,moc pravdivy.Casto vspominam na nas seminar v Trencine,bolo to uzasne a dakujem za vse co jsi pro mne udelala.Nikdy na to nezapomenu,doufam,ze se jeste nekdy potkame.Vse nejlepsi v pozehnani Nejvysiho preju Tobe i Tvy rodince.......

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 11
Celkem: 3247089
Měsíc: 17190
Den: 869