Jdi na obsah Jdi na menu

JAK SE ZBAVIT NENÁVISTI

20. 10. 2016

JAK SE MOHU ZBAVIT NENÁVISTI?

 

zena-ve-zlate-barve.jpgČas od času se u mě v poradně objeví klient, který mi po výkladu, a odhalení jeho potíží, položí otázku: „ A JAK MÁM PŘESTAT NENÁVIDĚT“?  Na tuto otázku, je na první pohled velmi jednoduchá dopověď. „ZAČNI VÍCE MILOVAT“. Klient mi zpravidla odpoví: „Ale jak když tolik nenávidím“?  Říká se, že láska je sestra nenávisti. Jak je to vlastně myšleno? LÁSKA přece vibruje ve svém zlatém světle jako slunce a NENÁVIST se vznáší kolem člověka, jako temná ,hluboká noc, která přikrývá svým závojem rozum, vůli, i srdce. Ty dvě se přece vzájemně vylučují? Je to myšleno tak, že láska je sestra nenávisti co se týká síly, hloubky a vytrvalosti emočního prožitku. V obou je neskutečná síla a obě jsou v jakémsi protipólu citu. Láska léčí a uzdravuje, nenávist je destruktivní vůči našemu zdraví a psychické rovnováze. Láska nabíjí energií, nenávist vyčerpává a vysiluje. Tak jak člověk z celé duše miluje, dokáže také z celé duše nenávidět.

 

Co se týká hladiny energie, když milujeme, obalujeme milovanou osobu láskyplnou energií a světlem, ladíme při tom své vibrace na vyšší úroveň, harmonizujeme svůj čakrový systém, zvyšujeme vibrování naší duše na vyšší frekvence. Při láskyplných vibracích se napojíme na zdroj, proto kapacita energie stále stoupá. Naše tělo vylučuje hormony štěstí. Svaly jsou uvolněné, zaplavuje nás příjemná vlna radosti.

 

 Při nenávisti člověk vysílá negativní náboj, vyčerpává své energetické zdroje, všechny energie se dostávají na nižší vibrační úroveň a protože se při nenávisti duše nenapojuje na ZDROJ, její potenciál prudce klesá. Při nenávisti je člověk napnutý, připravený k boji, zvyšuje se hladina adrenalinu, uvolňuje se do krve více cukru, aby svaly, které jsou v napětí měly, dostatek paliva. Mění se tedy i ve fyzickém těle chemický proces a čistící orgány mají plné ruce práce, aby změnily tuto krizovou situaci na přijatelnější hodnoty. Srdce je zatěžováno zvyšujícím se krevním tlakem, protože celý tento proces je stav křečovitého sevření, ve kterém se nedá volně dýchat, takže je navíc organismus nedostatečně zásoben kyslíkem.

 

 

Proč vlastně člověk nenávidí? Pokud se ptáš „JAK SE MÁM ZBAVIT NENÁVISTI?“ Měl bys nejdřív sám sobě položit otázku: „PROČ NEUMÍM ODPUSTIT?“ Neodpuštění je prioritní příčinou nenávisti. Někdo nám ublížil, způsobil nám bolest, nebo nás ponížil a my se nedokážeme vymanit z pocitů KŘIVDY a  SEBELÍTOSTI. Tyto dva pocity jsou plně zodpovědny za to, že nedokážeme zmobilizovat své síly, odpustit a zapomenout. Tím, že se vracíme myšlenkami do těchto prožitých událostí, sypeme sůl do vlastních ran, které se neustále otevírají a bolí. Podívejme se na konkrétní situaci z mé praxe. Těhotnou ženu opustí partner s její nejlepší kamarádkou. Tato žena prožívá dvojí zradu. Ani za šest let nedokáže přestat nenávidět a při terapiích stále opakuje, že nenávist cítí tak silně a nenávidí je oba, že jí tento stav vyčerpává a slabuje. Objevily se první zdravotní problémy. Její nenávist zesiluje fakt, že jsou stále spolu a čekají dítě. Argumenty :“ Byla to moje nejlepší kamarádka, on mě miloval, oba mi tak ublížili, že jim přece nemohu odpustit, nedokážu to“. Nebudu jim přece dovolovat, aby se stýkali s mým synem. Pojďme se na tuto situaci podívat více do hloubky, protože nenávist bývá slepá.

 

„BYLA TO MOJE NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA.“ Opravdu si myslíš, že žena, která odvede od své těhotné kamarádky partnera, je tvoje nejlepší kamarádka? Věř mi, že kdyby opravdu byla, neudělala by to. I kdyby tam bylo silné karmické pouto, mezi ní a tvým partnerem, počkala by a držela by se dál, aby svých chováním neublížila tobě a tvému dítěti v tak křehkém stavu, jakým těhotenství je. Možná se tak chvíli tvářila, že je nejlepší kamarádka, ale ve skutečnosti tomu tak nebylo.

 

„ON MĚ MILOVAL, NEŽ PŘIŠLA ONA“  Skutečně to byla láska? Muž, který opravdově svou ženu miluje, neodchází od těhotné partnerky s její „nejlepší kamarádkou“. Nikdy by to milující muž nebyl schopen udělat. No, možná někdo, kdo neví co chce, a zjišťuje, že se spletl a s ženou, se kterou čeká dítě, vlastně být nechce. To ale není milující muž.

 

NEDOVOLÍM, ABY SE STÝKALI S MÝM SYNEM. Na otázku proč, přišla odpověď: Já nechci být poražená. Já nechci aby oni vyhráli. Možná si myslíš že syn patří jen tobě. To je ale  také velký omyl. Naše děti nevlastníme. Jsou to samostatné bytosti, které nám byly svěřeny na určitou dobu. Otec má stejné právo na dítě jako matka, i když ho opustil. Protože každý má právo na novou šanci a z principu karmického zákona nám Vesmír umožňuje napravit naše chyby. I tvůj bývalý partner má právo dostat novou šanci pokusit se být dobrým otcem. Pokud bojuješ používáš svého syna jako zbraň, jako nástroj své pomsty. Podsouváš mu do podvědomí, že je špatné jít na návštěvu k tatínkovi, že je to pro něho nebezpečné. Tím v něm vyvoláváš napětí, strach,velkou nejistotu a zmatek . Důsledkem jsou psychické potíže, a odmítání styku s otcem. On jen dělá to, co ty mu projektuješ do podvědomí. Nejvíc zranění si z této nesmyslné války odnese tedy tvůj syn.

 

A tak se dostáváme k rozpletení klubíčka, a díváme se teď z jiného úhlu pohledu. Nenávist je zde tak jako v každé situaci naprosto zbytečná. Ta kamarádka o které si myslíš, že ti ublížila, ti naopak velmi pomohla. Ukázala ti, že muž s kterým žiješ tě ve skutečnosti NEMILUJE. Její zásluhou vidíš, jaký doopravdy je a nemusíš se tím dále zabývat a ztrácet další roky a drahocenný čas poznáváním a chápáním, že tento partner není ten pravý. Toto zklamání, by tě stejně časem potkalo. Ona ti ten drahocenný čas ušetřila.  Z této životní lekce si můžeš naopak vzít velmi mnoho. Už víš, že dokážeš pečovat sama o své dítě. Stát na vlastních nohou, uvědomit si sílu své osobnosti.

 

Učíš se odpouštět, dívat se na situace také z jiných úhlů pohledu a především umíš už rozeznávat přetvářku od skutečnosti. Po této zkušenosti můžeš být mnohem silnější, než jsi byla před ní. A to je to nejdůležitější, o co tady jde. Odpustit křivdu, dokážeš jen tehdy, pokud si ze  situace kterou řešíš, vezmeš to dobré  pro sebe.  Zhluboka se nadechni a poděkuj svému bývalému partnerovi i kamarádce za tuto zkušenost. Jen takové životní lekce nás dělají silnějšími.

 

Nenávist ubližuje nejvíc těm, kteří nenávidí. Je to autodestruktivní pocit, kterého je důležité se co nejdříve zbavit. Jinak může ohrozit  zdraví a psychickou pohodu. Popros anděly, aby ti pomohli uzdravit veškerou bolest a křivdu, kterou jsi cítila. Opakuj si: „ NADECHUJI LÁSKU, VYDECHUJI NENÁVIST.  ZBAVUJI SE SEBELÍTOSTI A KŘIVDY, NAHRAZUJI TYTO POCITY ODPUŠTĚNÍM A LÁSKOU. ZBAVUJI SE NENÁVISTI VE VŠECH JEJICH PODOBÁCH, TENTO POCIT NAHRAZUJE LÁSKA A SOUCIT.

 

Já věřím, že to dokážeš.

 

S láskou Jana Kytička      Facebook VE SVĚTLE ANDĚLŮ /přidejte se k nám/

 

                 meditace-srp12b.jpg

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Opet zajimavy pribeh

(Aja, 21. 10. 2016 1:21)

Moc hezke nadechuj lasku a vydechuj nenavist!!! Ale vydechovat budu nekde v prirode mezi stromy. Napada me ze vsechno zle k necemu dobre.Kamaradka ji vlastne hodne pomohla a clovek ma stesti kdyz si to po letech uvedomi. Moc poucny clanek Kyticko.

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 5
Celkem: 3255574
Měsíc: 16635
Den: 536