Jdi na obsah Jdi na menu

KDYŽ PŘÍLIŠ BOLÍ SRDCE

svetelna-brana.jpgPřesně před rokem, zaklepal na dveře mé duchovní ordinace muž, který rázným krokem vstoupil do mého prostoru andělských vibrací a nezvykle tichým hlasem pozdravil. Zvedla jsem oči od počítače, kde jsem měla rozdělanou práci, usmála se a podala mu ruku. Vzpomněla jsem si na školení v marketingové firmě, které jsem kdysi vedla a kde jsem svým svěřencům vysvětlovala proč nemáme podávat ruku stylem „LEKLÁ RYBA“. Přesně tento stisk ruky od mého duchovního pacienta tomu odpovídal. „Posaďte se prosím a povězte proč jste za mnou přišel.Muž se na můj pokyn pohodlně zabořil do sedačky a začal mi vyprávět svůj příběh. „Přišel jsem kvůli své ženě. Potkali jsme se na střední škole a hned jsme se do sebe zamilovali. Lenka byla taková ta nevýrazná, spíš tichá holka a patřila k těm slušným a když jsem jí přišel pozvat na první rande a ona kývla, tak jsem hned věděl, že je to ona. Zkrátka jsem to věděl. Dokončili jsme čtvrťák, já šel na vojnu a ona na mě čekala. Za ten rok, co jsem byl na vojně naše láska ještě více zesílila.

 

Hned po návratu z vojny jsme se brali, protože jsme čekali dítě. Za dva roky po svatbě se nám narodil náš druhý syn. Ve všem jsme si rozuměli, i co se týká výchovy, pohledu na život, ve všem se nám daří. Opravili jsme dům po mé babičce, a žijeme si fakt hezky. Moje žena nikdy neměla finanční starosti. V podstatě nemáme žádnou půjčku, a dnes jsou kluci už samostatní. Neřešili jsme žádné problémy, jezdili na dovolenou, oba máme dobrou práci. Přijel jsem k vám, protože si nevím rady, nevím co mám dělat. Moje žena Lenka se za poslední dva roky hodně změnila. Dříve jí nezáleželo až tak moc na tom jak vypadá, i když je pravda, že vždycky byla docela hezká, poslední dobou ale dost zhubla a dost se začala zajímat o sebe. Pořád si něco kupuje, chodí na nějaké hubnoucí procedury. Nejdřív se mi to líbilo, ale asi po půl roku jsem pochopil, že to nedělá pro mě. Začala chodit s kamarádkami na víno, vracela se pozdě z práce. A náš intimní život se rapidně změnil. Nejdřív se Lenka vymlouvala, že se necítí dobře. Asi po čtyřech měsících, kdy jsme se kvůli tomu začali hádat, se mi přiznala, že někoho má.

 

Byl to pro mě pochopitelně šok. Navíc když jsem zjistil, že se jedná o 13 let mladšího muže, který střídá ženy a je to prostě takový floutek. Lenku nejspíš zblbnul a ona ho miluje. Já to nechápu, vždycky byla taková zodpovědná, věrná a žili jsme jeden pro druhého. Tenkrát jsme se hrozně pohádali a druhý den se Lenka odstěhovala k němu. Volal jsem jí, psal, že jí dám ještě šanci. Bydlela u něho asi pět měsíců a pak mi zavolala, že se pohádali, jestli se může vrátit domů. Hned jsem pro ní jel a dovezl jí domů. Byla hrozně zničená a nešťastná. Její milenec měl za pár dní u sebe nastěhovanou jinou ženu. Lenka mi řekla, že mu přišla na nevěru.

 

Další půlrok jsme se učili spolu znovu žít a začalo nám to docela klapat. Měl jsem znovu pro koho žít, nabral jsem sílu,cítil zase radost. Tak moc jsem věřil, že všechno bude tak, jako dřív. Naši kluci byli rádi, že se to napravilo, a i když se na Lenku zpočátku zlobili, všechno se vrátilo do správných kolejí. Tak moc jsem chtěl, aby všechno fungovalo, a rozhodl jsem se,že na tuto špatnou epizodu našeho života, prostě zapomeneme. Jenže kdykoliv se Lenka zpozdila, tak ten červík nedůvěry ve mně stále hlodal a já jsem hned vybuchoval, a křičel na ní kde zase byla a s kým. Po dvou měsících zase začala chodit pozdě z práce a já jsem jí dokonce jednou sledoval. Měl jsem málem infarkt, když jsem zjistil, že ON na ní hned po práci čeká, vede si jí za ruku, objímá ji a sedají do jeho auta. Když se vrátila, už jsem s ní nedokázal jednat slušně. Zavolala mu a on pro ní přijel. Díval jsem se za odjíždějícím autem a měl pocit, že můj život skončil. Nechápal jsem, jak mi toto může dělat, kvůli někomu jako je ON. Dala mi novou naději a zase mi jí vzala. Přece si nemůže hrát s mým životem a city jako kočka s myší. Jsem na dně, protože si uvědomuji, že jí mám pořád rád. Je bez ní doma tak prázdno. Můj život je bez ní prázdný. Nevím, jak dál. Chtěl bych jí zpátky. Poraďte mi, co mám udělat. Udělám, co mi řeknete. Opravdu. Jsem už zoufalec, který zůstal sám a neví co dál. Řekněte mi, že se vrátí, potřebuji alespoň nějakou naději.

 

Po hladce oholené tváři mu vyběhlo pár krůpějí slz, které si rychle utíral a očividně se za ně hodně styděl. Rozložila jsem karty na stůl.  Dívala jsem se na obrázky a nebylo tam nic, čím bych mu mohla dát naději, že jeho žena, k němu najde cestu. Rozvod, rozchod, nová cesta pro oba, nová partnerka ve velmi brzké době. Finanční růst, velké city, velmi hezké období ale až, po ukončení vztahu, který je nevratně PRYČ. Podívala jsem se do jeho očí, ve kterých bylo tolik bolesti a zklamání. Nadechla jsem se a snažila co nejsrozumitelněji vysvětlit principy karmických vztahů.

 

Víš Dalibore, je to tak, že jste si vzájemně předali všechno, co jste mohli. Naučili jste se od sebe hodně věcí. Pochopili jste život a také jeden druhého. Ty jsi duše, která nemá velká karmická zatížení, můžeš být štastný ve vztahu, umíš se chovat k partnerce a jsi velmi hodný člověk. Tvoje žena ale má silné, karmické závazky a potřebuje lekce. Ty jí takové lekce nemůžeš dát a ona je opravdu potřebuje prožít. To co ona bude řešit, ty máš dávno vyřešeno, a nepotřebuješ se tím už zabývat. Budeš si žít klidně, spokojeně, po boku jiné ženy, která přijde k tobě velmi brzy. Jsi nyní plný bolesti, křivdy a sebelítosti, ale to já ti všechno pomůžu uzdravit, toho se vůbec neboj. Svou ženu Lenku, už nechej jít. Nebojuj už o ní. Přej jí svobodu a smiř se s myšlenkou, že oba máte jinou životní cestu. Láska oboustranně trvá, jen, pokud oba dva partneři si mají co předávat a mají se jeden od druhého co učit. Láska je jako oheň který živí vnitřní touha po zdokonalování sebe a také péče o dobro partnera. Pokud oheň nemá z čeho hořet, vyhasne. Tím, že budeš znovu křísit váš vztah, budeš přehrabovat jen vlažný popel, který už se nedokáže vznítit. Je to ztráta času, energie, síly. Pošlu ti rituál, kterým si pročistíš závislost na své ženě a odpustíš. Aby ses uzdravil potřebuješ svůj další život postavit na těchto čtyřech pilířích: 

 

 PŘIJETÍ SITUACE, ODPUŠTĚNÍ, PROPUŠTĚNÍ, VDĚČNOST ZA TUTO ZKUŠENOST.

 

Čeká na tebe velmi milá partnerka, která tě bude milovat a plně ti nahradí to, co jsi ztratil. Chvíli to bude bolet, ale časem se tvůj život vrátí do normálních kolejí. Jsi muž, který to zvládne, nezapomeň, že cena prožitého života se měří mírou prožitých zkušeností. Ukaž svým synům, jak silný a moudrý je jejich táta. Ocení to. Vidí v tobě velký vzor a to je cenné, mít tak dobrý vztah k svým dětem, jak vidím u tebe. Zvedni hlavu a začni si užívat života se vším, co k němu patří. Ode dneška můžeš o sobě říct, že jsi natolik silný, že jsi ustál i ZTRÁTU NEJBLÍŽŠÍHO ČLOVĚKA. Tvé srdce se nezavřelo, jen bolest ho na chvíli ochromila. Přej své bývalé ženě všechno dobré a nevracej se do minulosti.

 

Když odcházel měl v očích naději,i když jinou než tu,kterou očekával. Ještě chvíli v mé ordinaci zůstávala příjemná vůně jeho parfému. Znovu jsme se potkali až minulý týden, znovu po roce a zcela náhodou v jedné zahradní restauraci. Vedle něho seděla sympatická, usměvavá žena, s kterou obědval a bylo vidět, že se tito dva lidé skvěle baví. Když mě uviděl, přišel mě pozdravit a pochlubit se, že už je rozvedený. Tuto novou ženu potkal na jedné čerpací stanici, když tankoval a měl problém s kreditní kartou /nemohl si vzpomenout na PIN/, čímž zaujal její pozornost. Cesty vesmíru jsou nevyzpytatelné a když průvan jedny dveře zavře, další dvoje se nám otevřou. Čas je velmi dobrý lékař a uzdravuje zklamání, bolesti, i křivdy. Přeji všem láskyplné dny a sluníčko v duši

.

S láskou Jana Kytička

 

linka-IJ.gif

TOPlist

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vždycky se divím.....

(jiná kytka, 1. 11. 2016 15:28)

Vždycky se divím,jak banální příběhy lidé řeší a jak jsou z nich zkrouhlý.Co mají říkat lidi které rodiče týrali,do 14let s nimi museli žít,nikdy nikdo na to nikdo nepřišel ani se nikdo nezastal a za tyhle energie a za to co se stalo zodpovídá celá společnost.Do dneška proti mě od mých 6 let stojí celá rodina i můj syn kterého mi přetáhli a o kterého jsem se perfektně starala.Nezlehčujte to nikdo kdo to čtete bylo to těžší a tvrdší než si vůbec ve svých hlavách dokážete představit láskohledači.Ten vzorec se kterým denně bojuji abych nevracela stejně.A co jinak dělám? Snažím se žít jako běžný člověk což mi dlouho nešlo ani běžná práce ani vztahy.Mimo to oblékám ze svého platu který nemám bezdomovce,ženy které spadli do prostituce a chtějí z ní ven nikdo mě za to z čeho jsem se vyhrabala a že jsem "nezlobila" po rameni nepoplácá,konečně se začali objevovat i lidi kteří mě opravdu mají rádi.Někdo vám zahl...nedělejte si s toho hlavu to se mi stalo už 100x.Ale když dospělí sto let útočí na bezbrané děcko tak to má pak krásný život to mi věřte....

láska a zase ta láska???

(Anna, 21. 7. 2016 18:32)

Ani možná ne, jen zvědavost a chuť něčeho zakázaného.Lenka velmi mladá vplula do náročné role matky a hospodyňky a manželky a když děti povyrostly, chtěla ještě trochu užívat života. Je to ošidné a asi to nešlo jen tak zastavit.Přišla o hodně, asi to už ví nebo to bude vědět později, ale jednou jistě to pocítí.

reakce na pribeh

(Aja, 13. 7. 2016 22:20)

Moc hezke, kez by vsechno v zivote takhle dobre dopadlo

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 3259859
Měsíc: 15505
Den: 497