Jdi na obsah Jdi na menu

MOJE KAMARÁDKA JE BEZDOMOVEC, NEMOHU SE NA TO JEN TAK DÍVAT...

16. 11. 2009

ObrazekDobrý den,Kytičko,

Obracím se na Tebe s prosbou o radu. Chtěla bych pomoci své kamarádce, kterou znám od dětství ze školy. Odmaturovaly jsme spolu a moje kamarádka ještě dál studovala, takže má dvě maturity. Vždy byla inteligentní a pomáhala organizovat nejrůznější akce pro děti, byla velmi aktivní. Navíc byla i hudebně nadaná a moc hezky zpívala. Vždycky jsme spolu dobře vycházely a vzájemně si pomáhaly, ale teď jí vůbec nemůžu pochopit.

Něco se s ní stalo. Moje kamarádka Ivana,má dva šikovné kluky. Vždy jsem měla pocit, že rodina, je to, na čem jí nejvíce záleží. Byla jsem si jistá, že své kluky miluje. Před časem, ale najednou opustila rodinu a chytla se podivných lidí, kteří přespávají venku a nikde samozřejmě nepracují.

Je pravda, že si občas ráda sedla do hospůdky a něco vypila. Nikdy mi ale nepřipadalo, že by s pitím měla nějaký problém. Přece to musí ale mít nějaký důvod, proč se z normální ženské, stane bezdomovec, kterého nezajímá ani vlastní rodina.

Párkrát jsem jí dala peníze, někdy jídlo a vyprala jí oblečení. Pak jsem se jí snažila najít práci, ale ona moc velký zájem neměla. Přišla si zase jen pro peníze a já už jí odmítla dávat. Víckrát už potom ke mně nepřišla. Vím, že jí nabídla pomocnou ruku i její maminka a také bratr, ale asi také marně. Pořád na ní musím myslet a ptám, proč se to muselo stát?? Proč si nenechá pomoci? Nedávno jsme se potkaly a ona otočila hlavu, a tvářila se, že mně nevidí. Bolelo mně to. Nemohu se jen tak dívat. Mám pocit, že pro ní musím něco udělat. Kytičko,je to její osud, nebo si tím musí projít, aby něco pochopila??

Prosím Tě o vysvětlení a radu, jak jí mám z této situace dostat. Je mi líto jí a také jejich dětí. Její bývalý manžel už má jinou ženu. Bojím se, že pro Ivanu už není cesta zpět. Má ještě nějakou šanci?

Děkuji moc
Hanka

Obrazek

 

 
ObrazekMilá Hanko,
Já chápu,že chceš pomoci kamarádce, kterou máš ráda a že se jí snažíš podat pomocnou ruku.
Víš, pod slovem POMOC si ale obě představujete něco zcela odlišného a v tom je ten problém. Ty jsi Ivance hledala práci, aby byla schopna zaplatit si bydlení a své potřeby a nemusela být na ulici. Ivanka by si zase Tvou pomoc představovala tak, že jí budeš nosit peníze a jídlo,
nebo jí pozveš k sobě domů a necháš jí případně u sebe i občas přespat a nebude muset udělat vůbec nic. Její situace, to není zásah osudu a tíživé karmy.

Zde byla dobře nasměrovaná cesta na jejím začátku, ale pak se jí začal ztrácet její směr a ona se propadala níž a níž a jakoby se všechno otočilo proti ní. Ať udělala cokoli, bylo to špatně. Bylo to proto, že už nedokázala vidět důsledky svého chování. Už neviděla rozdíl mezi dobrem a zlem.

Hybnou sílou, která roztáčela tuto smutnou spirálu byla její nadměrná konzumace alkoholu a následně špatný výběr společnosti. Šla velmi rychle dolů s vibracemi a začala se proto stýkat s lidmi , kteří byli na stejné vlně jako ona. A tito lidé ji začali stahovat níž a níž. 

Já vím, že Tě to moc trápí, jsi její přítelkyně Je nejvyšší čas si uvědomit, že nejsi zodpovědná za její osud. Každá duše si svůj osud vytváří sama. Víš, kdyby jí opravdu na její rodině tak moc záleželo, udělala by všechno pro to, aby se mohla vrátit. Bohužel, jí tento stav určitým  způsobem vyhovoval. Zlatíčko, TY nemůžeš změnit vůbec nic, pokud ONA nezmění své myšlenky.

Věř mi, že pro ni to byl jakýsi pocit opojné svobody. Její minulé životy nemáme dovoleno hodnotit, snad Ti mohu napsat jen to, že ona potřebuje svobodu a volnost ke svému štěstí a měla podobný osud i v minulém životě. Má vtiskuty určité představy o štěstí ve své duši a ty nedokáže změnit.

To, co my považujeme za důležité, ona vidí trochu jinak. Netrap se, neotočila jsi se k ní zády, zachovala ses jako kamarádka. Ale změnit její život opravdu nemůžeš. Pokud si neuvědomuje ona sama, že musí změnit svůj postoj k životu, k sobě samé a ke svým blízkým, je všechno marné.  Její zodpovědnost ať už k sobě, či těm, kteří jsou okolo, je na bodu nula. Navíc si vůbec neváží sama sebe. Lze jen prosit anděly a Stvořitele, aby jí pomohli si uvědomit chyby, které tak ničí její život. Vrátit ji na správnou cestu, je těžký úkol.

Měj se sluníčkově a podívej se jak je krásně zatím kolem tebe. Buď opatrná, a dobře se vždy podívej, co je ve Tvé vlastní skleničce. Nápoj, který je nutný k Tvému životu je VODA. Pokud v tomto slově, před písmeno A dosazuješ často písmeno K, není to správná cesta. Snad víc už nemusím psát.
S láskou Kytička

Obrazek

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Děkuji

(Marie, 17. 11. 2009 12:21)

Milí Andělé - Kytičko,

děkuji za odpovědi pro mne v otázkách, které za mne jakoby kladou jiní lidičkové. Všem Vám děkujůůůůůůů.
Půjčila jsem peníze člověku, který málem přišel o střechu nad hlavou, když mu jeho alkoholická máti propila domeček (hrozila exekuce věřitelů). Musíme pomáhat jen tam, kde to MÁ SMYSL.
Hani, Kytička to říká možná trochu drsně. Jenže realita je vážně DRSNÁ v případě Démona alkoholu.
Pryč od toho. Hodně štěstí, sluníčka a LÁSKY.
Ze srdce všem : )

Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 5
Celkem: 3264528
Měsíc: 15080
Den: 595