Jdi na obsah Jdi na menu

ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY A STŘEVNÍ MIKROBIOM

24. 4. 2021

  Milá krásná sluníčka,

Máte zdravotní problémy? trápí vás psychické poruchy?  Cítíte se unaveně? Můžete mít špatný stav střevního  mikrobiomu.

Slíbila jsem pravidelné AFIRMACE na podporu PSYCHICKÉ KONDICE. BUDEME TEDY SPOLEČNĚ A PRAVIDELNĚ SPOJOVAT SVOU MYSL VE SVĚTLE A ZA PODPORY MILUJÍCÍCH BYTOSTÍ.

Dnes si vědomě představte svou otevřenou korunní čakru a s hlubokým nádechem vnímejte proud zlatého světla, který proudí shora, do  vaší hlavy. Cítíte, jak se vám rozlévá příjemné teplo do celého fyzického těla. Představujte si, že jste naplňováni světelnou energií, a všechny vaše buňky jsou tímto světlem ovliňovány ve velmi pozitivním směru. Opakujte si afirmaci:

PRÁVĚ TEĎ PROCHÁZÍ VŠECHNY BUŇKY MÉHO TĚLA UZDRAVUJÍCÍM PROCESEM. CELÉ MÉ TĚLO JE V NAPROSTÉ ROVNOVÁZE A JE NAPOJENO NA SILNÝ ZDROJ ENERGIE. S KAŽDÝM NADECHNUTÍM, JSEM SILNĚJŠÍ A KLIDNĚJŠÍ.

Opakujme si tyto věty pravidelně s hlubokými nádechy a výdechy. Kromě duchovního cvičení je ale důležité, pomoci také fyzickému tělu.

 

Možná nevíte, že váš psychický stav souvisí s vašim mikrobiomem. Vaše psychika odráží stav vašich střev.

Při nerovnováze ve střevním mikrobiomu, dochází k ovlivnění psychiky. Vědecké studie dokazují a potvrzují, že střeva významně ovlivňují naší psychiku. Psychická onemocnění patří již mezi tzv. civilizační onemocnění – to jsou onemocnění, která vznikají napříč obyvatelstvem kvůli životnímu stylu naší západní civilizace. Patří sem deprese, úzkosti, strachy, syndromy vyhoření i únavové syndromy. Se složením mikrobiomu je spojovaná i maniodepresivní – bipolární porucha, ale schizofrenie a psychózy.Tvorba dopaminu je až 50% ve střevech. Serotonin je hormon štěstí a  je dokonce tvořen 90% ve střevech.  Jak ale pečovat o svůj mikrobiom a jak doplnit chybějící bakterie ve střevech?,  Jako vždy vám  ráda poradím. Máte možnost si vyplnit krátký test, který ukáže, zda jste citliví více na bakterie, nebo na viry. A podle výsledku tohoto testu se můžete lépe orientovat v tom, co vaše tělo nutně potřebuje, aby se zlepšil stav vašeho mikrobiomu.  Přeji vám hodně štěstí.

O test si napiště na adresu   mojeimunita@seznam.cz

s objetím  Jana Kytička

 

zdrava-streva1.jpg

    

Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 7
Celkem: 3257426
Měsíc: 16214
Den: 661