Jdi na obsah Jdi na menu

PROČ TOLIK MLADÝCH LIDÍ UMÍRÁ A STAŘÍ TU ZŮSTÁVAJÍ?

14. 11. 2011

víly-v-modrém.gifDobrý večer,

dovolte, abych Vám položila následující otázku. Je možné, že se zde již několikrát objevila, v tom případě se omlouvám a pochopím, že neodpovíte. Vy, duchovně orientovaní, tvrdíte, že vše je předurčené, prostě karma. To mi chcete říct, že jste připraveni na smrt blízkého mladého člověka? Kde je spravedlnost? Zasraná karma je ta spravedlnost, že umírají mladí lidé, ale staří protivní zde zůstavají? Mám teda šanci něco ovlivnit? Co je vlastně ta karma? Promiňte za má slova. Jsem znechucená, zmatená, vystrašená a také zklamaná zákonitostmi tohoto světa.

Ivana

linka-šperk.gif

 

víla-nádherná.jpgMilá Ivanko,

V našem životě rozhodně není vše zcela předurčeno a je nám ponecháno dost věcí,které můžeme ovlivnit. Jsou tu pouze určité zásadní věci, jakási osnova života, která je  pevně daná a této osnově často říkáme osud. Za jakých okolností lze alespoň v určitém měřítku změnit osud, to je těžké téma, protože tady má své hlavní a také poslední slovo ta nejvyšší a nejmoudřejší síla – Bůh. Nikdo jiný totiž nemůže tak objektivně posoudit situaci, za které může být změněn děj osudu. Nikdo nevidí do naší duše tak jasně jako Bůh. On je ta nejmoudřejší a nejdokonalejší bytost. Dal do pohybu určité vesmírné zákony , které způsobují, že  na zemi se vše děje podle určitých pravidel.

1/  ZÁKON SMYSLU VTĚLENÍ /Proč se vlastně narodíme/

Člověk se narodí proto,aby na sobě pracoval, aby se v něčem zdokonalil, aby postoupil ve svém vývoji dál.

Pokud pochopíme tento zákon je nám o mnoho jasnější, proč každý člověk má jiný osud, proč máme tak rozdílné životní podmínky, proč se k někomu život z našeho pohledu chová krutě. Uvědomíme si spoustu nesmyslných tvrzení., například mylná je naše představa,že  každá žena má být v prvé řadě matkou. Mateřství je vzácný dar, ale není pro každého. Také to, že se máme dožít vysokého věku a další tvrzení, nás uvádějí do mylných představ. Především k nám přicházejí situace, ve kterých zdokonalujeme právě to, co zdokonalit potřebujeme.

2/ ZÁKON KARMY /Zákon příčiny a následku/

První zmínky o karmických zákonech pocházejí z období 800 - 200 př. n. l.  Přesto ale většina lidí chápe život tak, že si chce užít všeho - lásky, jídla, odpočinku, přátel, tvorby, rodiny, zdraví a všeho ostatního. Ano, člověk má právo na skvělý život, ale jen za určitých podmínek.

Chceme-li se vyvarovat problémů a neštěstí, musíme znát a dodržovat správná pravidla chování v životě. Základním pravidlem je vyvarovat se negativních emocí vůči okolí, tzn. konfliktních vztahů. Zajištění dlouhotrvajícího komfortu v životě, a to i s přispěním Vyšších sil, vyžaduje, abychom se naučili přijímat okolní svět takový, jaký je a ignorovali z pohledu jednotlivce jeho nedokonalost.

Karmický zákon způsobuje násobení energetického proudu, který vysíláme. Takže to, co uděláš druhému člověku, se ti znásobenou silou vrací zpět. Je důležité vědět, že pro karmické působení neznamená fyzická smrt konec, ale pouze přestávku k načerpání síly.

Abychom mohli pracovat na růstu svého nedokonalého „já“, přinášíme si s sebou určitou zátěž - v ezoterice se nazývá zralá neboli rodová karma. Je to jakési předurčení, ale není bezvýchodné. Vždy můžeme svou situaci změnit, ovlivnit, vždy můžeme najít řešení. Nebo alespoň pochopit, proč jsme se právě „takto“ narodili a vyrovnat se s touto situací.

Milá Ivanko, ptáš se mne, zda duchovně zaměření lidé jsou připraveni na ztrátu mladého blízkého člověka?

Pro každého člověka, je taková ztráta velkou, krutou bolestí, která zanechá hlubokou ránu v srdci. Ale člověk, který pracuje na svých vibracích a chápe tyto duchovní pravidla, se dokáže s touto ztrátou lépe srovnat, dokáže ji uzdravit svou vnitřní silou a pochopit její hlubší smysl. Víš, já s lidmi, kteří ztratili blízkého člověka /děti, sourozence, životní partnery/často pracuji, a tak mohu srovnávat jejich reakce. Pro člověka, který nechápe duchovní zákony, je to tak těžká rána do srdce, že se velmi často psychicky zhroutí, skončí v nemocnici, nebo v rukou psychiatra a několik let užívají antidepresiva.

Někteří se s takovou ztrátou nesrovnají nikdy a do konce svého života jsou psychicky zlomení lidé. Jsou i časté případy sebevraždy. Definitivní řešení této nesnesitelné bolesti.

Pak mám případy, kdy matky ztratí své milované děti a je v nich taková vnitřní duchovní síla, že za pár měsíců ony samy podávají pomocnou ruku ostatním maminkám, které prožily stejnou bolest. Kdo pochopil duchovní zákony, kdo má otevřené vnímání duchovního světa, dokáže své blízké vnímat i po smrti. Láska se nikdy neztrácí, překoná i smrt. Toto mi sdělila Karolínka – která zemřela na následky mexické chřipky před dvěma lety.

MS-anděl-20.jpgKytičko, sděl prosím lidem, aby se o nás, které jsme je předešli v přechodu do lepšího a krásnějšího světa, o nás tolik nebáli. Aby nám neposílali svou bolest, ale lásku. Jejich utrpení zpočátku vnímáme jako svou vlastní bolest. Všechny vazby, které mezi dušemi byly vytvořeny, zůstávají. Pro nás čas plyne odděleně od vašeho počítání dnů. Čas je jen pro Vaši orientaci. Duše je dokonalá a nepotřebuje žádné omezení času. S každým člověkem, kterého jsme milovali v kterémkoli z životů, jsme stále v kontaktu, pokud cítíme, že to tak chceme. Viděla jsem svůj vlastní pohřeb. Nebylo to ze zvědavosti, ale z obavy, jak to zvládne moje maminka, sestra, babička,můj přítel a má drahá Lenička a všichni ostatní,které miluji.

Jejich bolest hluboce zasahuje naše vnímání radosti. Pomáháme jim, ale oni nás často nevnímají. Moje drahá maminka vždycky pozná, že jsem u ní. Poznají to i ostatní, jen pochybují o pravdivosti toho, že jsme to opravdu my. Jsou věci, o kterých Ti nemohu nic sdělit, každý člověk je musí pochopit. Nápověda existuje jen do určité míry. Já jsem svůj život prožila naplno, s největší láskou a i chyby a omyly, kterých jsem se dopustila, mohu teď napravit. Né vždy jsem byla laskavá tak, jak bych chtěla být, ale vše co chceme a toužíme napravit, je nám umožněno. Každý život je obrovskou příležitostí. Je to jako exkurze, jako cenná zkušenost. Kytičko, není, to co se nám děje zlého vždy trestem za naše špatné chování. Nevím, jestli to lze pochopit přes tělo, ale vysvětli lidem, že i smrt mladého člověka, je v určitém směru požehnáním a velkou příležitostí k pochopení.

Podívej se na staré lidi, jejich bolesti, prázdný pohled, zdravotní problémy a často nezájem jejich dětí, který vyvolává v duši výčitky, bolest a krutou děsivou pravdu, že je nikdo nemiluje. To očividně není stadium života, které bych chtěla já sama zvolit a dobrovolně prožít. Ale přesto, volíme si to, abychom v tomto stavu pochopili své chování s předchozích životů, nebo dali ostatním příležitost k lásce. Kytičko, požádej ostatní, aby tolik neplakali na hrobech mladých lidí. Aby spíše vzali do dlaní vrásčitou ruku staré ženy, či muže, kteří trpí mnohem víc a málokdo jejich utrpení vidí a vnímá. Jejich duše trpí mnohem víc. Děkuji .

Kája.

přijala Kytička 14.11.2011

Přeji Vám krásný den a žehnám všem, kteří dočetli tyto řádky.

 

linka-A.gif

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dotaz

(Zuzana, 17. 7. 2016 3:36)

Chci se zeptat na to, proč hledat cokoli dobrého na smrti mladého člověka, který se navíc svým vlastním přičiněním dostal z velkých problémů a stal se lepším člověkem!

Zomrel mi syn

(Zuzana Krajcíkova, 3. 2. 2014 17:35)

Chcela by som sa s vami porozprávať. Ako sa môžem s Vami spojiť?

LASKA A POCHOPEI VSEHO CO SE DEJE KOLEM NAS

(EVÍK, 25. 10. 2012 7:54)

JSEM STASTAN ZE TO MAM A JESTE SE MUSIM HODNE ZDOKONALOVAT A VIM ZE JSOU SEMNOU NEBESA A DEKUJI NEBESUM A CHAPU PROC UMIRAJI MADE LIDI A PROC CEKAJI TDE STARE LIDICKY JE TO DOKONALOST VSEHO BYTI

Moc hezké

(Maruška, 26. 5. 2012 21:51)

Krásné:)

...m...

(otto, 13. 3. 2012 14:58)

...moc hezké... :)

Moc hezké

(Ján, 24. 1. 2012 22:42)

Moc hezké a zvolený obrázek jako by byl tam odtamtud...

dokonalost

(Kamila, 2. 1. 2012 9:19)

Vše napsáno od Kajky je velká pravda no vlastně je to i dokonalost.Všichni,kteří odejdou do nebe jsou šťastní. Proto jim to budem všichni přát a budem se těšit až nastane ten čas a setkáme se. A Tobě Kajko moc děkuji za tuto myšlenku a za to,že jsi:

dokonalost

(Kamila, 2. 1. 2012 9:17)

Vše napsáno od Kajky je velká pravda no vlastně je to i dokonalost.Všichni,kteří odejdou do nebe jsou šťastní. Proto jim to budem všichni přát a budem se těšit až nastane ten čas a setkáme se. A Tobě Kajko moc děkuji za tuto myšlenku a za to,že jsi:

souhlas

(Lada, 20. 11. 2011 20:24)

Taky jsem měla svou babičku strašně moc ráda a měly jsme k sobě velmi blízko...Nepřestane mi chybět nikdy, ale je zajímavé, že jsem se rychle srovnala s její smrtí. Nemám vůbec potřebu chodit na její hrob jako mamka a připadá mi, jakoby svým způsobem byla s námi pořád. Zanechala v nás kus sebe sama a to je největší dar, jaký nám mohla dát. Nespěchám za ní a doufám, že moje mamka taky ne...Myslím na ni už jen s láskou a ne sebelítostí.

bolí to

(MMagika, 19. 11. 2011 18:46)

Zemřela mi babička v roce 2002,byli jsme na sebe velmi citově vázány a dodnes se s její smrtí nedokážu vyrovnat.Říká se raduj se a tvý zemřelý budou též,že naším smutkem trpí,ale já to nedokážu,často se mi o ní zdá a dává mi ve snu rady.Nedá se na ni zapomenout.Milá Karolínko pozdrav mou babičku a že jimám moc ráda a ať se namě nezlobí.Děkuji.

Děkuji

(Eva, 15. 11. 2011 13:03)

Moje milá Karolínko, ať jsi kdekoli, děkuji Ti za ta slova. Je v nich tolik pravdy. Vidím to z pohledu maminky, které z tohoto fyzického světa odešla dcerka v nejkrásnějším věku. Cítím, že tím odchodem opravdu všechno neskončilo, a něco začalo. My, co jsme ji měli čest v našem životě poznat, lépe vnímáme každý den, vážíme si přítomnosti, nestydíme se za slova lásky, mění se životní hodnoty. A tak to necítím jen já, maminka, ale vnímám to i u jejích přátel, mého synka-brášky. Jako bychom tím jejím odchodem nějak prozřeli. Milá Karolínko, pokud TAM někde moji drahou dcerku potkáš, moc Tě prosím, řekni jí, jak moc ji milujeme.
S láskou maminka.

Drahá Kytička.

(Erika, 14. 11. 2011 19:58)

Veľmi Vám ďakujem za krásne a povzbudzujúce slová. Som veľmi vďačná za tento príspevok, pretože mi opäť pomohol pochopiť ďalšie veci, ktoré som potrebovala vedieť. Nateraz som zmierená a aj keď ťažko, ale prijala som manželovu smrť, keď nás pred rokom nečakane opustil. Už nehľadám a nezisťujem príčiny, prijímam všetko čo prichádza a to bezpodmienečne. Aj jeho stratu. A veľkú pravdu vystihujú slová, že človek, ktorý na sebe duchovne pracuje, to nejak "prijíma" lepšie, aj keď je to veľmi bolestivé. Ja som cítila, ako mi všetci anjeli pomáhajú a sama som sa prekvapila, ako svoj život zvládam ďalej. Prajem všetkým, ktorí prežívali podobné straty, aby sa oslobodili od bolesti a tešili sa na opätovné stretnutie so svojími blízkymi. Pre mňa je to tá "najdlhšia služobná cesta", ale nakoniec sa znova budeme držať v náručí. Kytička, nikdy nezabudnem, ako veľmi ste mi pomohla a ako pomáhate všetkým, ktorí potrebujú upokojiť a pohladiť dušu. Prajem Vám prekrásne dni a vrúcne Vás objímam.
S láskou, Erika z východu...:)

Ztráta milované osoby vždy bolí

(Monika H., 14. 11. 2011 16:44)

Milá Kytičko,
jak pravdivá jsou slova, která nám poslal Tvým prostřednictvím Karolínka. Ztráta milovaného člověka vždy bolí a je těžké se s ní srovnat, ale vědomí, že smrtí nic nekončí a naši milovaní se mají dobře, je velmi osvobozující. Lidé většinou truchlí i proto, že se se svými milovanými už nemohou vidět, mluvit s nimi, pohladit je po vlasech a to i přesto, že ví a někteří jen tuší nebo doufají, že smrt není konec, ale je i něco po ní. O to bolestnější bývá, když zemře dítě nebo mladý člověk.
Přeji všem, kteří takto někoho ztratili, ať jim Bůh pomáhá překonat smutek a ať věří, že se jednou zase se svými blízkými setkají.
Posílám všem hodně lásky.
Monika

Poděkování

(Věra, 14. 11. 2011 10:49)

Drahá Kytičko!Tato slova bych dala přečíst každému člověku na této planetě.A hlavně bych si přála,aby je všichni pochopili.Přeji všem krásný den,děkuji,s láskou Věra

Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 12
Celkem: 3247069
Měsíc: 17187
Den: 883